Λόγια του Βαρδάρη

 • Φαιδρά πορτοκαλέα#20
  26/09/2022 09:00

  Φαιδρά πορτοκαλέα#20

  God save the Queen.

  Και τώρα που όλα τελείωσαν και ξεχαστήκαμε λίγο, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους γείτονες σας ότι θα βγάλετε μπουρί για ξυλόσομπα.

  Κανένας ευτυχέστερος από τον φτωχό. Γιατί δεν περιμένει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο.

  Δίφιλος ο Σίφνιος

  Επικός ποιητής

  Και κάτι σε υπόλοιπα από το «γαλάζιο» τριήμερο της ΔΕΘ. Εξαιρετικά σεμνός και μετρημένος ο πρόεδρος της Α’ ΔΕΕΠ ΝΔ Θοδωρής Μητράκας ,ο οποίος έχοντας πλήρη οργανωτική γνώση και εμπειρία σχεδίασε μία πολύ ευπρεπή παρουσία των οπαδών του κόμματος καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Μετά είναι να μην του έχει αδυναμία ο Τζιτζικώστας...

  Επίσης ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συνέφαγε σε ταβέρνα της Καλαμαριάς με τους κ.κ. Στυλιανίδη και Κικίλια. Το περιεχόμενο της συζήτησης τους δεν ήταν μόνο για τους τουρίστες κάθε λογής αλλά τους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να διεκδικήσει βουλευτική έδρα. Μαθαίνουμε ότι οι συνδαιτημόνες του, ενίσχυσαν το ηθικό του που λόγω μετρήσεων είχε πέσει.

  Μπορείς να είσαι ανίκητος αν δεν κατεβαίνεις σε κανένα αγώνα που δεν θα μπορούσες να νικήσεις.

  Επίκτητος

  Στωικός φιλόσοφος

  Αρκετά με τα «γαλάζια». Πάμε τώρα στις «πράσινες» και «κόκκινες» επισκέψεις. Μεγάλη κινητοποίηση για τις ομιλίες Τσίπρα και Ανδρουλάκη στο «Βελλίδειο». Περί τα 1.700 άτομα στον ΣΥΡΙΖΑ, περί τα 1.000 στο ΠΑΣΟΚ. Δύσκολοι καιροί, ο καναπές κερδίζει.

  Βέβαια όπως έχουμε πολλαπλώς γράψει η ΠΑΣΟΚάρα είναι γνώστης και καλός χρήστης της λεγόμενης «λαϊκής απογευματινής». Γι’ αυτό και μετά την ομιλία του αρχηγού επιφανή στελέχη του έφαγαν σε κεντρικό οβελιστήριο. Μάλιστα, όπως σας το λέμε.

  Τα δε «κόκκινα» στελέχη έφαγαν εις ουζάδικο στην Άθωνος. Βέβαια για μία ακόμη φορά, αργά το βράδυ ο συμπαθής τραγουδιστής Οικονομόπουλος είχε την τιμητική του, ανεξαρτήτως χρώματος.

  Είναι επίσης αλήθεια κύριε Λεκκάκη ότι «σας εβάλαν χέρι» γιατί προσπαθήσατε επιτυχώς αλλά άνευ ειδοποιήσεως να βγει ο δήμαρχος Ζέρβας φωτό με πρωτοκλασάτους;

  Άρτον και θεάματα.

  Γιουβενάλης

  Ρωμαίος σατιρικός ποιητής

  Πάμε από την άλλη πλευρά, στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Εκεί σταθερά αυξάνονται οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι με την εμφάνιση της κυρίας Μανούκα, σύζυγο γραμματέα δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Σάκη Παπαγεωργίου. Μαθαίνουμε από κουτσομπόληδες της περιοχής ότι ο άλλος διεκδικητής, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, έχει πρόθεση να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του άτομα που δεν είναι και πολύ δημοφιλή στην περιοχή!

  Πέτρες και τούβλα και ξύλα και κεραμίδια που είναι πεταμένα εδώ και εκεί δεν χρησιμεύουν σε τίποτα.

  Ξενοφών

  Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

  *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 25.09.2022