ΑΠΟΨΕΙΣ

Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση! Να είμαστε καλά!

 22/09/2020 09:00

Περάσαμε ήδη μία εβδομάδα με τα σχολεία ανοιχτά. Είναι βέβαιο ότι είναι καλύτερο να είναι ανοιχτά από ότι κλειστά αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι προσέχουμε. Δεν αναφέρουμε στους λίγους ανόητους που διαμαρτύρονται για τις μάσκες. Αναγκαστικά θα το δοκιμάσουμε και θα δούμε τι θα συμβεί. Ούτε σωτηρία είναι, ούτε καταστροφή. Απ’ όσα μαθαίνω τα παιδιά γενικά αντιδρούν με σύνεση. Μακάρι να πάμε έτσι. Η υπόθεση με τις μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία πρέπει να διερευνηθεί. Μία γενναία κίνηση καταλήγει σε πρόβλημα και παράδειγμα λαθών και παραλήψεων… Ευκαιρία για ωραία αστεία και γελοιογραφίες…

Αλλά εκτός από τις μάσκες υπάρχουν και άλλα. Οι δείκτες του κορονοϊού είναι ψηλά και δικαιολογημένα ανησυχούμε. Δυστυχώς -αν και μειωμένα, τα φαινόμενα «μάσκα βραχιόλι, μάσκα φουλάρι, μάσκα σκουλαρίκι, μάσκα στο μπράτσο, μάσκα σαλιάρα» συνεχίζονται. Πραγματικά απορεί κανείς με την στάση αρκετών συμπολιτών μας. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η μοναδική. Άντρες και γυναίκες που είναι βέβαιοι ότι έχουν δίκαιο για όλα, αντιδρούν προβάλλοντας ποικίλες δικαιολογίες. Αυτονόητα αν η απόφαση τους επηρέαζε μόνο τους ίδιους δεν θα μας απασχολούσε. Έλα όμως που επηρεάζει και εμάς!

Παράλληλα η κατάσταση στον ΟΑΣΘ συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί. Απορώ γιατί το ΣΑΣΘ (ή όπως το λένε τώρα) δεν ασχολείται με το θέμα. Θα είχε πλάκα να μάθουμε πόσα εισιτήρια κόβονται και πόσες μηνιαίες κάρτες έχουν εκδοθεί. Αν και ελάχιστοι δεν φορούν μάσκες, δυστυχώς ελάχιστοι πληρώνουν εισιτήριο. Φυσικά η χωρητικότητα εξαντλείται και η καθημερινότητα χειροτερεύει. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση για να διορθωθούν λάθη (π.χ. η κατάργηση της γραμμής 8 που συνέδεε την ανατολική πλευρά τα πανεπιστήμια, το ΑΧΕΠΑ και την Εγνατία). Όλα ανάγονται σε ένα κοντινό ή μακρινό μέλλον στο οποίο θα κυκλοφορούν συρμοί Μετρό χωρίς μια στοιχειώδη προσαρμογή (π.χ. γραμμές κορμού και τοπικές γραμμές). Ας το σκεφτούν στον ΟΑΣΘ και στα άλλα όργανα. Έχουν και την γνώση και την ικανότητα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ευτυχώς δεν είχαμε την επιβάρυνση από τη ΔΕΘ. Ακόμη και το αχρείαστο Φόρουμ δεν μας δυσκόλεψε. Μπορεί οι παρατρεχάμενοι και όσοι και όσες περιμένουν την ΔΕΘ για επίδειξη των ποικίλων ταλέντων και ικανοτήτων τους να δυσαρεστήθηκαν, αλλά εμείς οι πολλοί είμαστε καλύτερα. Καιρός είναι να σχεδιαστεί η ΔΕΘ και να μετακινηθεί εκτός της πόλης. Σχέδια υπάρχουν πολλά. Αλλά…

Θα δούμε μέσα στην βδομάδα τι θα συμβεί με τον κορονοϊό. Προσοχή και όχι πανικός. Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση! Να είμαστε καλά!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοφιλείς Απόψεις