Λόγια του Βαρδάρη

 • Ιστορίες για… βορείους #ανοσία
  22/02/2021 09:00

  Ιστορίες για… βορείους #ανοσία

  Αισιόδοξα είναι αρκετά επιτελικά στελέχη του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα και κάνουν λόγο για ένα ενθαρρυντικό ποσοστό… ανοσίας. ‘Όπως είχε γράψει η «ΜτΚ» την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό εξηγεί ως ένα σημείο, το γιατί δεν πιέζεται το σύστημα υγείας παρά τα πολλά κρούσματα και το μεγάλο ιικό φορτίο των λυμάτων. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει φυσικά και ο εμβολιασμός ατόμων τρίτης ηλικίας που είναι κι αυτά τα οποία συνήθως χρειάζονται νοσηλεία (σε ΜΑΦ και ΜΕΘ).

  Η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καλό επίπεδο και από το γεγονός ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης -της 3ης και 4ης ΥΠΕ -προλαβαίνει να παίρνει μέρος σε συνεχή διαδικτυακά σεμινάρια για την επιστημονική διασύνδεση των δομών υγείας. «Αν υπήρχε πίεση στο σύστημα, ούτε ανάσα θα έπαιρνε» μας είπε παθολόγος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

  «Αφού και η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) έχει μέρες να ασχοληθεί με τη Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτικό της ύφεσης» μας είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου και παράγοντας του υπουργείου Υγείας. Όπως είναι γνωστό οι τελευταίες ανακοινώσεις και δηλώσεις της ομοσπονδίας και των ανθρώπων της (βλ. Κέρκυρα) έχουν δημιουργήσει μεγάλη ένταση στις δύο πλευρές, ενώ την ίδια ώρα τρέχουν και ανάλογες εισαγγελικές έρευνες…

  Ένα… παράδοξο καταγράφουν ηλικιωμένοι και οι συνοδοί τους στα εμβολιαστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως έλεγαν στη στήλη αρκετοί εξ αυτών διαπιστώνουν την ευγένεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού κάτι που δεν έχουν συναντήσει πολλές φορές κατά την προσέλευση τους στα Τακτικά ή Επείγοντα των νοσοκομείων. Βέβαια, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στα εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων με κάποια ηλικία, η ατμόσφαιρα δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο το mega εμβολιαστικό κέντρο, στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ-Helexpo. Όσοι έχουν εμβολιαστεί π.χ. στον Άγιο Παύλο θα έχουν διαπιστώσει τις καλές προθέσεις των υγειονομικών αλλά ταυτόχρονα τη στενότητα και παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων.

  Μελ. Καρ.

  *Φωτ. από τη ράμπα ΑΜΕΑ στο Εμβολιαστικό Κέντρο της ΔΕΘ

  *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 21 Φεβρουαρίου 2021


Δείτε ακόμα