ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγοράζει «μουσικές καρέκλες» στο ΕΣΥ

 08/11/2021 19:00

«Αντί να έχουμε ενίσχυση του ΕΣΥ, οι γιατροί παίζουν μουσικές καρέκλες», δήλωσε με τον γνωστό ήπιο στόμφο του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι «μουσικές καρέκλες» είναι ένα ωραίο παιχνίδι με απλούς κανόνες σύμφωνα με το https://www.paidorama.com/: «Μετρήστε τους παίκτες. Οι καρέκλες πρέπει να είναι μία λιγότερη από τον αριθμό των παικτών».

Έτσι παίζεται στα σχολεία όλης της χώρας.

Δηλαδή ο εκπροσώπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήθελε να διοικήσει την Αθήνα, όπου ήταν υποψήφιος δήμαρχος, έδωσε ως παράδειγμα για την έλλειψη γιατρών στο ΕΣΥ, ένα παιχνίδι που υπάρχει πλεόνασμα γιατρών και έλλειψη καρεκλών.

Διότι σύμφωνα πάντοτε με τους κανόνες στο www.paidorama.com, μόλις αρχίσει η μουσική οι παίκτες αρχίζουν να τρέχουν γύρω από τις καρέκλες και μόλις η μουσική σταματήσει, πρέπει αμέσως να καθίσουν στην πρώτη διαθέσιμη καρέκλα.

Δηλαδή στο ΕΣΥ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, οι γιατροί παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και κάθονται εν μέσω πανδημίας. Κι αυτό πρέπει να ενισχυθεί, όπως λέει ο εκπρόσωπος.

Θα καθίσουν όλοι; Όχι διότι μία καρέκλα λείπει, άρα ένας θα μείνει όρθιος κι αυτός αποχωρεί. Από το παιχνίδι. Δηλαδή από το ΕΣΥ, απολύεται. Μάλλον προμήθεια καρεκλών και απολύσεις εισηγούνταν το παράδειγμα Ηλιόπουλου παρά προσλήψεις γιατρών. Γιατρούς έχουμε, καρέκλες δεν έχουμε. Προφανώς, ο κ. Ηλιόπουλος δεν ήθελε να πει αυτό. Αλλά αυτό είπε. Πιθανόν να μην ήξερε τι είναι οι μουσικές καρέκλες και τις χρησιμοποίησε ως παράδειγμα γιατί του άρεσε το λεκτικό σχήμα ότι «οι γιατροί παίζουν μουσικές καρέκλες».

Ανάμεσα στην χρήση ενός εντυπωσιακού λεκτικού σχήματος του οποίου το νόημα δεν ήξερε και στην διατύπωση της σκέψης του με απλά λιτά ελληνικά, προτίμησε το πρώτο με αποτέλεσμα να εμφανίζεται να λέει ανοησίες που δεν βγάζουν πολιτικό νόημα και στέλνουν το αντίθετο πολιτικό μήνυμα από αυτό που ήθελε.

Ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, βρίθει τέτοιων ανόητων και κακοχρησιμοποιημένων κοινοτοπιών. Τα οποία νομίζουν ότι τους εξασφαλίζουν λαϊκότητα, όπως για παράδειγμα ένας άλλος βουλευτής που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πιστά την τακτική «μας φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι» για να τιμωρήσει την εστίαση και το λιανεμπόριο. Διάβασα και ξαναδιάβασα τη δήλωση αλλά δεν κατάλαβα αν η εστίαση και το λιανέμπορο είναι γάιδαρος ή το σαμάρι.

Το ερώτημα είναι γιατί να τους πάρει ένας πολίτης στα σοβαρά όταν οι ίδιοι δεν παίρνουν σοβαρά τον εαυτό τους; Προφανώς ο κ. Ηλιόπουλος ειναι πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό του που είπε τέτοια εξυπνάδα. Τέτοιες εξυπνάδες χρησιμοποιούσε ο Βουτσάς στις ταινίες του και γελούσαν οι θεατές, αλλά ο Βουτσάς κυριάρχησε πενήντα χρόνια στην ελληνική showbiz διότι δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να κυβερνήσει την χώρα. Διότι πολιτική με εξυπνάδες δεν γίνεται. Ούτε εξυπνάδες αντί πολιτικής.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 7 Νοεμβρίου 2021

Δημοφιλείς Απόψεις