Λόγια του Βαρδάρη

 • Πρόσκληση στον πρωθυπουργό από μία... μητέρα
  21/09/2020 19:59

  Πρόσκληση στον πρωθυπουργό από μία... μητέρα


  Να ανταποδώσει τη φιλοξενία σκέφθηκε πρόεδρος συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία

  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης η οποία προσεκλήθη για πρώτη φορά σε πρωθυπουργική εκδήλωση και παραβρέθηκε σε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του φετινού "εναλλακτικού" forum της ΔΕΘ (βλ. φωτ.)

  Όπως μας είπε η Αγγελική Σκορδά, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Λαγκαδά, "ο σύλλογος αποφάσισε να προσκαλέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοντινή κωμόπολη της Θεσσαλονίκης, εδώ όπου τα μέλη του συλλόγου δίνουμε καθημερινές μάχες για μια προσβάσιμη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της (περίθαλψη, εκπαίδευση, εργασία κ.α.)"

  Σε ερώτηση για το πώς ένιωσε κυριολεκτικά στο... επίκεντρο μιας πολιτικής εκδήλωσης, πίσω από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβά απάντησε:

  "Βεβαίως δεν είναι λίγο να σε καλεί το γραφείο του πρωθυπουργού σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε καιρό πανδημίας όπου οι καλεσμένοι ήταν μετρημένοι και "αντιπροσωπευτικοί" της κοινωνίας". Όπως είπε στο makthes.gr "ως σύλλογος ατόμων με αναπηρία και μητέρες παιδιών με αναπηρία δεν λαμβάνουμε συχνά τέτοιους είδους προσκλήσεις. Συνήθως μας θυμούνται προεκλογικά όχι στον... πρώτο χρόνο διακυβέρνησης. Ένιωσα σαφέστατα ότι τίμησε ένα πολύ μεγάλο και μαχητικό κομμάτι της βάσης που τον ανέδειξε στη θέση του αρχηγού της χώρας"

  Η κ. Σκορδά τόνισε επίσης ότι "η πρόσκληση μας τιμάει και τιμάει ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό στα μάτια μας. Από την πλευρά μας θέλουμε να τον καλέσουμε στον τόπο μας. Σε μία από τις επόμενες επισκέψεις - περιοδείες του στη Θεσσαλονίκη και στην κεντρική Μακεδονία ελπίζουμε να μας συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του, έστω κι αν είναι πιεσμένο λόγω εθνικών προκλήσεων και παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Θα ήταν χαρά μας, κάποια στιγμή να χωρέσουν δίπλα στα μεγάλα θέματα και τα δικά μας. Του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Τον περιμένουμε με την ίδια θέρμη που μας υποδέχθηκε στη ΔΕΘ να τον ξεναγήσουμε και να τον φιλοξενήσουμε".


  parapolitiko-karapanagiwtidou2.jpgΔείτε ακόμα