Λόγια του Βαρδάρη

 • Σιμόπουλος: Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά!
  22/09/2020 12:09

  Σιμόπουλος: Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά!

  Έναν σύμμαχο βρήκαν οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης που ζητούν επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά. 

  Ο βουλευτής της ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης και πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος με δημόσια παρέμβασή του ζητά να μην αλλάξει ο επί σχεδόν δέκα χρόνια υπάρχον σχεδιασμός για την, κατά προτεραιότητα, επέκταση του προς τα Δυτικά.

  Ο κ. Σιμόπουλος που επισκέφθηκε χθες τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού έργου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Καλογερούδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, κ. Γιάννη Τόσκα και συζήτησε μαζί τους διεξοδικά τα θέματα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης και ειδικότερα του ΟΑΣΘ και του Μετρό.

  Για το πρώτο ο κ.Σιμόπουλος τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η προμήθεια των λεωφορείων με τη μέθοδο του leasing, ώστε η κατάσταση στις αστικές λεωφορειακές γραμμές να βελτιωθεί αντίστοιχα με την υπαρκτή πλέον μεγάλη βελτίωση στις περιαστικές γραμμές, μετά τη συνεργασία ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ.

  Για το Μετρό ζήτησε, ενώνοντας τη φωνή του με τους κατοίκους και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της δυτικής Θεσσαλονίκης, να μην αλλάξει ο επί σχεδόν δέκα χρόνια υπάρχον σχεδιασμός για την, κατά προτεραιότητα, επέκταση του προς τα Δυτικά.

  Παράλληλα τους μετέφερε τον φόβο της εκεί τοπικής κοινωνίας ότι η σύμβαση «Εκπόνηση Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης» υποκρύπτει αλλαγή αυτού του σχεδιασμού, την οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί.


Δείτε ακόμα