Λόγια του Βαρδάρη

 • Στα «σχοινιά» η Δ. Ακριτίδου μετά την υπεύθυνη δήλωση-ντροπή για το πρωινό στα σχολεία
  20/09/2020 15:00

  Στα «σχοινιά» η Δ. Ακριτίδου μετά την υπεύθυνη δήλωση-ντροπή για το πρωινό στα σχολεία

  Δεν φαίνεται να καταλαγιάζει το «κύμα» οργής που προέκυψε μετά από την κίνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να εκδώσει υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε το ονοματεπώνυμο των γονέων οι οποίοι θα αιτούνταν τη διανομή πρωινού γεύματος στα παιδιά-μαθητές τους, εφόσον είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

  Μετά τις πρώτες αντιδράσεις και την απάντηση του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Ανδρέας Κουράκης, επανέρχεται σήμερα με σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τη διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα ότι... «μπατάρει επικίνδυνα προς ακρο-δεξιά».

  Αφού κατηγορεί τη διοίκηση για αποτυχία να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για ορισμένες... XL μάσκες που παραδόθηκαν σε μαθητές, ο κ. Κουράκης υπογραμμίζει πως το κακό «τρίτωσε» με την επίμαχη υπεύθυνη δήλωση.

  Ειδικότερα ο κ. Κουράκης απορεί για το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί ούτε μία παραίτηση, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου. Μάλιστα υπερθεματίζει μία συγκεκριμένη παράγραφο που περιελάμβανε η υπεύθυνη δήλωση και η οποία κατά την άποψή του «τα λέει όλα»: «... όσοι γονείς-κηδεμόνες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και δεν έχουν δυνατότητα παροχής πρωινού κολατσιού στο παιδί τους, να καταθέσουν την υπεύθυνη δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου ή στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης έως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου».

  Ακολουθεί η ανάρτηση του Α. Κουράκη:


Δείτε ακόμα